واژه

معنی کلمات

واژه

معنی کلمات

معنی کلمات و معانی اسمها و شهرها و کشورها و رسم و رسومات
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
در گاه‌شماری‌های گوناگون ایرانی، افزون بر این که هر ماه یک نام جدا داشت هریک از روزهای ماه نیز یک نام داشتند. برای نمونه روز نخست هر ماه «روز اورمزد»، روز دوم هر ماه  ، « روز بهمن» (سلامت اندیشه یا انسان خوب ) که نخستین صفت خداوند است، روز سوم هر ماه، «اردیبهشت «یعنی «بهترین راستی » که باز از صفات خداوند است، روز چهارم هر ماه، شهریور یعنی «شاهی و فرمانروایی آرمانی» که ویژه خداوند است و روز پنجم هر ماه، «سپندارمذ» بوده‌است. روز پنجم از هر ماه خورشیدی  به نام "سِپَنته آرمی تی" است که چهارمین امشاسپند در دین زرتشتی است . این واژه آمیزه ای است از " سپنته" به معنی  مقدس و     " آرمی تی" به معنی فروتنی و بردباری٬ سپندارمذ به معنی  فروتنی و بردباری  مقدس است. سپندارمذ روز پنجم از هر ماه و ماه دوازدهم سال است این امشاسپند در چهره ی مینوی نماد بردباری و سازگاری اهورامزدا است و در جهان خاکی نگاهبانی زمین به وی سپرده شده است همچون دیگر جشن ها ی دوازده گانه ی سال چون روز و ماه سپندار مذ (اسفند) روی هم قرار می گیرند جشن سپندار مذ (اسفندگان ) برگزار می شود به گفته ی ابوریحان بیرونی اسفندار مذ ایزد موکّل بر زمین و نگاهبان زنان پارسا و درستکار بوده پس این روز عید بانوان بوده و مردان برای  گرامیداشت به آنان هدیه می دادند و کار های روزانه ی زنان را در این روز انجام می دادند که این کار نشان دهنده احترام مرد به زن و باور داشتن برابری جایگاه زن و مرد بود.بنا به گفته ی دیگر چون در این روز بانوان و دوشیزگان شوهر خود  را بر می گزیدند آن را جشن مرد گیران نیز می گفتند. این روز برای زنان ایرانی بسیار ارزشمند بود و مردان ایرانی به مادران و خواهران و همسر و بانوان خود احترام ویژه ای می نهادند.  «می‌ستاییم این زمین را، می‌ستاییم آن آسمان را، می‌ستاییم روان‌های جانوران سودمند را، می‌ستاییم روان‌های مردان پیرو راستی را، می‌ستاییم روان‌های زنان پیرو راستی را، در هر سرزمینی که زاده شده باشند، مردان و زنانی که برای پیروزی آیین راستی، کوشیده‌اند، می‌کوشند و خواهند کوشید»  (اوستا، فروردین‌یشت، بند 153 و 154) در ایران باستان جشن های بسیاری وجود داشته که یکی از آن ها سپندارمذ بود. جالب است بدانید استاد دکتر میر جلال الدین کزازی جشن کریسمس و سال نو میلادی را بر گرفته از مراسم شب یلدای ایرانیان می داند و بر این باور است که آنها این جشن کریسمس خود را از شب یلدای ایرانیان الهام گرفته اند .

نظرات  (۳)

با سلام

مطلبی بسیار جالب و واکاوی استادانه

آرزوی موفقیت
پاسخ:
متشکرم
۰۴ اسفند ۸۸ ، ۰۴:۵۸ سید رضا یوسفی نیا
بسیار متفاوت و عالی...
قابل توجه دوستانی که ولنتاین رو بجای سپندارمذگان جشن میگیرن عرض کنم که حتماً این صفحه رو ببینن:
http://fa.wikipedia.org/wiki/روز_والنتین
بیشتر از همه از فلسفه دیکته سد و شست خوشم آمد!
_______________________________
واقعاً وبلاگ عالی دارید جناب آقای اشکبوس، من مدیر تیم ریبو هستم، احتمالاً از اطلاعیه های جدید تیم خبر دار شده اید.من برای موضوع فعالیت شما نیازی به بررسی و تایید نمیدانم!از همین الآن تایید شده است.فقط کافیست که شما به لینک زیر مراجعه کنید تا از اطلاعیه جدید تیم باخبر شوید.
http://www.ribo.ir/پشتیبانی-از-شما
با ما در تماس باشید.
_______________________________
رنک بالائی دارید.در صورت امکان ریبو را با نام اولین تیم اسپانسرینگ در دنیای مجازی پارسی لینک کنید.
http://www.ribo.ir
با تشکر
در شهر بافران از شهرستان نایین مراسمی در حدود چهل روز به نوروز برگزار می شود به نام سبند seband که برای مردگان آن سال مراسم سال گرفته می شود و هر کس ب صورت جدا در خانه خود یا در مسجد می مراسمد[واژه من دراوردی)